Terug
Gepubliceerd op 08/03/2022

Besluit  college van burgemeester en schepenen

ma 21/02/2022 - 14:30

weigering van een arbeidsongeval van een contractueel werkman groen van 24 maart 2021

Aanwezig: Marc Vanden Bussche, burgemeester
Stéphanie Anseeuw, Guido Decorte, Lander Van Hove, Dorine Geersens, Dirk Dawyndt, Ivan Vancayseele, schepenen
Joeri Stekelorum, algemeen directeur

Gelet op de wet van 3 juli 1967 betreffende de schadevergoeding voor arbeidsongevallen in de overheidssector;

Gelet op het koninklijk besluit van 13 juli 1970;

Overwegende het dossier van het arbeidsongeval op 24 maart 2021 van de heer Roger Vanderheyde;

Overwegende de beschrijving hiervan: 

  • Bij het manueel inbrengen van snoeihout in de vultrechter van de versnipperaar werd het vizier opgelicht door een tak daarbij raakte de tak het oog van het slachtoffer.
besluit/voorstel van beslissing

Art. 1: De beschreven feiten op 24 maart 2021 van de heer Roger Vanderheyde, geboren op 3 juli 1972, worden niet als arbeidsongeval erkend om de volgende reden:

  • Uit het onderzoek van de dossiergegevens is gebleken dat er geen bewijs is dat de vastgestelde letsels opgelopen werden tijdens en door de arbeidsovereenkomst.
  • De feiten werden laattijdig gemeld, de eerste medische zorgen werden pas dag nadien toegediend en er zijn geen getuigen gekend. Bovendien mochten wij geen antwoord van betrokkene ontvangen op onze schriftelijke vragen van 03.04.2021 en 11.05.2021. Bijgevolg kunnen wij geen bewijs van de feiten weerhouden.
  • Het arbeidsongeval wordt bijgevolg geweigerd conform de wet op de arbeidsongevallen.

Art. 2: Deze weigering wordt betekend aan het Federaal agentschap voor beroepsrisico's, Sterrenkundelaan1 te 1210 Brussel. Het agentschap kan, mede op uw verzoek, de oorzaken en omstandigheden van de feiten onderzoeken.

Art. 3: Deze beslissing wordt per aangetekende brief medegedeeld aan de heer Roger Vanderheyde.

Art. 4: De datum waarop de huidige beslissing per aangetekende brief wordt medegedeeld aan het slachtoffer is de aanvangsdatum van de verjaringstermijn van drie jaar zoals voorzien door artikel 20 van de wet van 3 juli 1967; binnen deze termijn kan het slachtoffer deze beslissing betwisten voor de arbeidsrechtbank van zijn woonplaats, hetzij door dagvaarding van zijn werkgever, hetzij door een vrijwillige verschijning